BMI bereken

Met de BMI bereken je gemakkelijk of uw huidige gewicht gezond is, of dat het toch verstandig is om wat kilo’s aan te komen, of juist kwijt te raken. Voor het berekenen van de BMI maken diëtiste gebruik van een complexe formule, voor u maken wij het een stuk gemakkelijk. Om uw BMI te kunnen berekenen, hoeft u slechts enkele gegevens zoals uw huidige gewicht, lente, leeftijd en geslacht in te voeren. Door vervolgens op de knop ‘BMI berekenen’ te klikken, krijgt u direct te zien welke Body Mass Index bij uw huidige gewicht hoort. Aan de hand van dit nummer kunt u concluderen of u een goed gewicht hebt, of dat u last hebt van ondergewicht of overgewicht.Bereken BMI

Het berekenen van de BMI is tegenwoordig heel gemakkelijk, u kunt dit namelijk binnen enkele secondes op onze website doen. Het is wel bijzonder belangrijk om het berekenen van de BMI met enige regelmaat te doen, u kunt hierdoor namelijk snel inspelen op eventuele veranderingen binnen uw gewicht. Op het moment dat u bij een diëtiste komt, dan is een van de eerste dingen die u moet doen ook de BMI berekenen. Aan de hand van de BMI kan een diëtiste namelijk een goed plan opstellen om het ondergewicht of overgewicht te bestrijden. Natuurlijk is het hebben van een gezonde BMI ook in uw eigenbelang, tenslotte is de kans dat u dan last krijgt van gezondheidsproblemen een stuk kleiner. Daarnaast zult u zich wat betreft uw gezondheid ook een stuk fijner voelen op het moment dat u een Body Mass Index hebt tussen de 19 en 24 of 25.

Body Mass Index

De volledige benaming voor BMI is Body Mass Index. Veel mensen gebruiken deze twee termen door elkaar heen, maar eigenlijk hebben ze precies dezelfde betekenis.