BMI kind

Als ouder is het natuurlijk bijzonder moeilijk om te bepalen of uw kind op goed gewicht is, of dat het last heeft van ondergewicht of overgewicht. Door de BMI te berekenen, kunt u ook gemakkelijk het gewicht van uw kind controleren. Voor het berekenen van de BMI voor kinderen hebt u precies dezelfde gegevens nodig als voor volwassenen, namelijk de lengte, het gewicht, het geslacht en de leeftijd van uw kind. Bij het berekenen van de BMI wordt rekening gehouden met verschillende factoren, het is daarom belangrijk dat u de benodigde gegevens invult.BMI kind berekenen

Op onze website kunt u gratis de BMI van uw kind berekenen. Voer het gewicht, het geslacht, de lengte en de leeftijd van uw kind in en klik vervolgens op ‘BMI berekenen!’. Vervolgens krijgt u een cijfer te zien, dit cijfer geeft aan of uw kind last heeft van ondergewicht of overgewicht. Als uw kind een BMI heeft van beneden de 19, dan heeft het last van ondergewicht. Is de BMI tussen de 19 en de 25? Dan heeft uw kind een perfect gewicht, het is dan bijzonder belangrijk om dit gewicht op dezelfde manier vast te houden. Heeft uw kind een BMI van 25 of hoger? Dan heeft uw kind last van overgewicht, het is van belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kind een dieet gaat volgen. Neem eventueel contact op met een huisarts of diëtiste om de mogelijkheden voor het bestrijden van het overgewicht te bespreken.

BMI berekenen kind

De BMI berekenen kind neemt maar enkele seconde van uw tijd in beslag, maar het kan u wel een bijzonder goed beeld geven van het huidige gewicht van uw kind. Het is belangrijk om regelmatig de BMI van uw kind te berekenen om te kijken of uw kind nog steeds op een gezond gewicht is. De BMI berekenen is een bijzonder goede richtlijn om snel te bepalen of het gewicht van uw kind wel of niet goed is.