BMI kinderen

Ook voor kinderen is het natuurlijk belangrijk om het gewicht goed in te gaten te houden, vaak is dit echter toch de taak die ouders op zich nemen. Het is over het algemeen genomen moeilijk om als ouder te bepalen of het gewicht van uw kinderen gezond is, hiervoor kunt u echter gebruikmaken van de BMI formule. De BMI berekenen doet u aan de hand van het gewicht, de leeftijd, de lengte en het geslacht van uw kinderen. BMI kinderen werkt in feite precies hetzelfde als het berekenen van de Body Mass Index voor volwassenen, u moet precies dezelfde gegevens invullen.

Richtlijnen BMI kinderen

De richtlijnen voor de BMI voor kinderen zijn precies hetzelfde als bij volwassenen, de BMI formule is namelijk flexibel en past zich aan de leeftijd en de lengte van uw kinderen aan. Bij een BMI beneden de 19 hebben uw kinderen last van ondergewicht, tussen de 19 en 25 hebben uw kinderen een gezond gewicht en boven de 25 hebben uw kinderen last van overgewicht (obesitas). Het is belangrijk om als ouder de BMI van uw kinderen goed in de gaten te houden, hierdoor kunt u snel actie ondernemen op het moment dat een van uw kinderen last krijgt van ondergewicht of overgewicht. Vooral in de huidige maatschappij, waarbij kinderen graag zo slank mogelijk willen zijn,  is het belangrijk om goed op het gewicht van uw kind te letten.

BMI kinderen berekenen

De BMI voor kinderen berekenen is op onze website geheel gratis en zal dit in de toekomst ook blijven, u kunt op onze website dus altijd direct een berekening uitvoeren. Het is aan te raden om onze website aan uw favorieten toe te voegen, zodat u regelmatig de BMI van uw kinderen en uzelf kunt controleren. Het is natuurlijk beter om overgewicht en ondergewicht te voorkomen, door regelmatig de BMI te berekenen kunt u dit gemakkelijk realiseren.