BMI uitrekenen

Het is natuurlijk algemeen bekend dat enorm veel mensen over de hele wereld last hebben van ondergewicht en overgewicht, het is echter wel belangrijk dat u de gezondheidsrisico’s zoveel mogelijk weet te beperken. Door regelmatig uw BMI uit te rekenen, kunt u kijken of uw gewicht nog steeds goed op peil is of dat het verstandig is om op de korte termijn aan te komen of juist gewicht te verliezen. Uw Body Mass Index zegt heel veel over uw huidige gewicht in combinatie met uw lengte, geslacht en leeftijd, dit is dus een bijzonder goede richtlijn om te kijken of u last hebt van overgewicht of ondergewicht.Gezond gewicht

U hebt een gezond gewicht als u een BMI hebt tussen de 19 en 25, daarboven hebt u last van ondergewicht en beneden de 19 hebt u last van overgewicht. Het is natuurlijk niet zo dat een BMI van 26 meteen rampzalig is, u moet de exacte getallen dus altijd wel met een korreltje zout nemen. Als de BMI meter aangeeft dat u last hebt van ondergewicht of overgewicht, dan is het aan te raden om uw eetpatroon aan te passen en eventueel contact op te nemen met een diëtiste om de mogelijkheden te bespreken.

Lagere zorgpremie

Als u een gezonde BMI hebt (tussen de 19 en 25), dan kunt u bij enkele zorgverzekeringsmaatschappijen korting krijgen bij het afsluiten van uw zorgverzekering. Op het moment dat u een gezond gewicht hebt, dan is de kans op gezondheidsproblemen namelijk ook weer een heel stuk kleiner. Het is natuurlijk wel belangrijk om altijd uw BMI goed in de gaten te houden, dit kan namelijk bijzonder snel veranderen (zowel in positieve als negatieve zin). Bent u benieuwd hoe u uw BMI nog verder kunt verbeteren? Neem dan contact op met uw huisarts of met een diëtiste, die kunnen u bijzonder goed begeleiden bij het verbeteren van uw Body Mass Index.