Gezond gewicht

U weet waarschijnlijk wel wat het bijzonder belangrijk is om een gezond gewicht te hebben, maar wat is nou eigenlijk een gezond gewicht? Welk gewicht gezond is, verschilt echt per persoon. Zo is het bijvoorbeeld afhankelijk van uw leeftijd, lengte en geslacht. Iemand met een lengte van 180 centimeter mag bijvoorbeeld een stuk zwaarder zijn dan iemand met een lengte van 160 centimeter. Daarnaast mag iemand die 35 jaar oud is ook weer een stuk zwaarder zijn dan iemand die 15 jaar oud is. Het is wel mogelijk om te berekenen welk gewicht voor u gezond is, dit doet u door uw BMI te berekenen.Wanneer gezond gewicht?

U hebt een gezond gewicht als u een BMI (Body Mass Index) tussen de 19 en 25 hebt. Voor het berekenen van uw BMI dient u uw leeftijd, lengte, gewicht en geslacht in te voeren. Natuurlijk maakt het absoluut niet uit als u een klein beetje overgewicht of ondergewicht hebt, het is namelijk vrij moeilijk om het ideale gewicht uw gehele leven vol te houden. Hebt u op dit moment een gezond gewicht? Dan is het uiteraard belangrijk om dit gewicht goed vast te houden. Verander uw eetpatroon niet als u dit zelf niet nodig acht, op het moment dat u een gezond gewicht hebt.

Ongezond gewicht

Het is natuurlijk ongezond om ondergewicht of overgewicht te hebben, maar uiteraard zijn hierbij ook weer verschillende gradaties. Op het moment dat u een klein beetje ondergewicht of overgewicht hebt, dan hoeft u absoluut nergens voor te vrezen. Op het moment dat u echter een BMI hebt boven de 28 of onder de 17, dan is het absoluut noodzakelijk om actie te ondernemen. De meeste mensen schakelen de hulp in van een diëtiste om weer op een gezond gewicht uit te komen, deze bekijkt namelijk samen met u wat de meeste efficiënte manier hiervoor is.