Obesitas

Obesitas is de term die wordt gegeven aan een zwaardere vorm van overgewicht, zwaarlijvigheid of vetzucht. Het hebben van obesitas kan op de lange termijn zorgen voor veel gezondheidsproblemen, daarom is het van belang om dit tijdig aan te pakken. U kunt bekijken of u last hebt van obesitas door uw BMI op onze website te berekenen. Hebt u een BMI die hoger is dan 25? Dan hebt u overgewicht, oftewel obesitas. Op het moment dat uw BMI een stuk hoger is dan 25 (bijvoorbeeld vanaf 28), dan is het aan te raden om per direct contact op te nemen met een huisarts om te bekijken hoe u op de korte termijn gewichtsafname kunt realiseren. Ook tijdens het afvallen kan het regelmatig berekenen van de BMI bijzonder nuttig zijn, u kunt dan namelijk de vorderingen goed in de gaten houden.Obesitas behandeling

In de meeste gevallen kunt u door het opstellen van een gezond dieet uw obesitas goed onder controle krijgen, in sommige gevallen is het echter noodzakelijk om de hulp in te roepen van een diëtist. Lang niet alle diëten zullen geschikt zijn voor uw vorm van obesitas, daarom is het belangrijk om samen met een diëtist te bekijken wat voor u de snelste manier is om gewichtsafname te realiseren. Obesitas kan op de lange termijn voor vervelende gezondheidsproblemen zorgen, daarom is het noodzakelijk dat de behandeling hiervan spoedig start.

Wanneer obesitas?

U hebt last van obesitas, oftewel overgewicht, op het moment dat u een BMI (Body Mass Index) van boven de 25 hebt. U kunt op onze website gratis en gemakkelijk de hoogte van uw BMI berekenen door uw gewicht, lengte, geslacht en leeftijd in te voeren. Hebt u een BMI van boven de 40? Dan hebt u last van zeer zware obesitas, het is dan absoluut noodzakelijk dat u direct contact opneemt met uw huisarts of diëtist.