Ondergewicht

In de media hoort u vooral vaak informatie over de ernst van overgewicht, hierbij wordt ondergewicht vrij vaak onderschat. Tegenwoordig vinden mensen het van jongs af aan al belangrijk om een ideaal gewicht te hebben, afbeeldingen in magazines en programma’s op televisie zorgen ervoor dat men onzeker wordt over het gewicht en daardoor steeds meer af wilt vallen. Naast de mensen die zelf veel af willen vallen, zijn er ook nog altijd de mensen die er absoluut niets aan kunnen doen dat ze last hebben van ondergewicht. Het kan zomaar zijn dat iemand gewoon goede en gezonde maaltijden eet, maar helaas geen gewicht aankomt. Het is wel waar dat overgewicht over het algemeen zwaardere gevolgen heeft op de kortere termijn, maar ook de ernst van ondergewicht mag zeker niet worden onderschat.Ondergewicht symptomen

Zonder uw BMI te berekenen, kunt u vaak ook al merken dat u last hebt van ondergewicht. Ondergewicht heeft namelijk ook een aantal kenbare symptomen, waaraan u het kunt merken. Allereerst zult u merken dat u minder kracht en energie hebt om bepaalde handelingen uit te voeren die u eerder zonder problemen nog gewoon uit kon voeren. Daarnaast kunt u last krijgen van ernstige moeheid en dit kan uiteindelijk uw prestaties ook ernstig beïnvloeden. Het is soms best moeilijk om te ontdekken of u last hebt van ondergewicht, of dat de oorzaak van uw symptomen ergens anders ligt. Uw BMI berekenen kan u helpen bij het bepalen of u last hebt van ondergewicht.

Ondergewicht behandelen

Op het eerste gezicht lijkt ondergewicht makkelijk te behandelen, in de praktijk blijkt dit echter lang niet altijd het geval te zijn. De meeste mensen die geen last hebben van ondergewicht denken dat dit gemakkelijk te verhelpen is door simpelweg meer te eten, echter is dit vaak niet de juiste manier van het behandelen van ondergewicht. Als u zelf niet weet hoe u uw gewicht weer het best op peil kunt krijgen, dan doet u er goed aan om contact op te nemen met een diëtist.