Overgewicht

Overgewicht behoort helaas nog steeds tot een van de grootste gezondheidsproblemen in de wereld. Het is ook een van de problemen die bijzonder moeilijk aan te pakken is, omdat vrijwel iedereen een unieke vorm van overgewicht heeft. Juist daarom is de behandeling van overgewicht vaak moeilijk, het is daarom vaak nodig om een persoonlijk dieet op te laten stellen door een diëtiste. Volgens statistieken van het CBS heeft in Nederland ongeveer 50 procent van de mensen overgewicht, in Amerika is dit percentage nog een heel stuk hoger. Uit cijfers blijkt ook dat jongeren gemiddeld minder vaak (14,5%) last hebben van overgewicht dan meisjes (18,5%). Ondanks dat het percentage kinderen met overgewicht vrij laag ligt, ligt dit percentage nog steeds veel te hoog. De meeste mensen die last hebben van overgewicht, hebben hier al op vroege leeftijd last van gekregen. Als ouder is het daarom belangrijk om het eetpatroon van uw kinderen goed in de gaten te houden en daarbij regelmatig de BMI te berekenen.Wanneer overgewicht?

U hebt overgewicht als u een BMI (Body Mass Index) hebt van meer dan 25. Hebt u een BMI van meer dan 40? Dan hebt u mogelijk ook last van zware obesitas, die zelfs levensbedreigend kan zijn. Het is belangrijk om uw overgewicht spoedig onder controle te krijgen, u kunt hierbij natuurlijk de hulp inroepen van een diëtiste die samen met u gaat kijken naar een ideaal dieet om snel en gezond gewichtsafname te realiseren. Het hebben van overgewicht heeft te maken met de verhouding tussen uw gewicht, uw leeftijd en uw lengte. Het is dus onmogelijk om te stellen dat u bij een bepaald gewicht last hebt van overgewicht.

Afvallen

De enige manier om van overgewicht af te komen is door af te vallen. Er zijn tegenwoordig tientallen verschillende soorten diëten die u kunt proberen, het is echter aan te raden om in overleg met een diëtiste zelf een goed dieet samen te stellen. Helaas worden bezoeken aan een diĆ«tist lang niet altijd vanuit je zorgverzekering vergoed. Als je een hebt afgesloten, dan is het zeker aan te raden of dit in jouw geval wordt vergoed. Elke vorm van overgewicht is anders en elke vorm vraagt ook om een persoonlijke aanpak. Is je BMI aan de hogte kant? doe er dan iets aan. Met een goed gewicht en voldoende beweging blijf je langer gezond en voel je je beter. Onderzoek de mogelijkheden voor hulp met vergoeding uit je zorgverzekering. Misschien is het interessant om je, zodat je in ieder geval weet wat je netto kwijt bent aan je zorgkosten.