Vetpercentage

Naast het berekenen van de BMI is het ook mogelijk om uw vetpercentage te berekenen. Er zijn verschillende manieren om uw vetpercentage te kunnen berekenen, de meestgebruikte manier is echter huidplooimeting. Bij huidplooimeting dient u op een aantal plaatsen op uw lichaam de dikte van de vetlagen te bepalen. Door daarna een tabel te raadplegen, kunt u gemakkelijk controleren wat uw vetpercentage is. U kunt er ook voor kiezen om het vetpercentage te berekenen door elektrodiagnose. Voor het berekenen van uw vetpercentage door middel van een elektrodiagnose is echter meer specialistische kennis nodig, daarom wordt deze methode in huishoudens vrijwel nooit gebruikt.Vetpercentage berekenen

Voor het berekenen van uw vetpercentage hebt u slechts een meetlint en een weegschaal nodig. Het berekenen van uw vetpercentage neemt ook maar enkele minuten van uw tijd in beslag, dit kunt u dus mooi combineren met het berekenen van uw Body Mass Index. Het vetpercentage berekenen doet u door de omtrek van uw taille op te meten, in combinatie met uw gewicht kunt u hieruit uiteindelijk het percentage vet concluderen.

Waarom vetpercentage berekenen?

Over het algemeen heeft het niet bijzonder veel zin om uw vetpercentage te berekenen, echter doen diëtiste dit vaak om een goed voedingsschema voor u samen te stellen. Uiteraard kunt u door uw vetpercentage te berekenen kijken of u te maken hebt met overgewicht of ondergewicht. Natuurlijk kunt u de vetpercentage ook gebruiken in combinatie met de BMI om te bepalen of u te maken hebt met overgewicht. Denkt u dat u last hebt van ondergewicht of overgewicht? Dan is het aan te raden om contact op te nemen met uw huisarts of diëtiste om te kijken hoe u uw gewicht weer snelle op een gezond peil kunt krijgen.  Het berekenen van uw vetpercentage kunt u uiteraard zovaak doen als u zelf wilt!